Rial Installatie- & Beveiliging Techniek
website security
Ga naar de inhoud

Dahua dealer

Rial Beveiliging
Rial Beveiliging, Dahua dealer Oost-Nederland adviseert u graag over de vele oplossingen op gebied van camerabewaking.
Meer dan 30 jaar installeren wij camerasystemen en met de opgedane ervaring willen wij u graag adviseren.
Een camerasysteem aanschaffen is één, maar waar moet u op letten en wat zijn de regels waar u zich aan moet houden.
Om u op weg te helpen, en te waarschuwen hebben wij op deze webpagina de dingen voor u op een rijtje gezet.
Welke type camera heeft u nodig ?
Om deze keuze te maken moet u zich af vragen wat u precies wilt zien.
Wil u een persoon of voertuig indentificeren kies dan voor een camera met een smalle lens van bv. 20 graden of minder.
Tevens dient u rekening te houden met de afstand tussen camera en de plek van indentificatie.
Voor een overzicht camera kiest u voor een camera met een brede lens vanaf 90 graden zodat u een breed overzicht beeld krijgt.
Indien u de keuze vooraf niet kunt maken dan adviseren wij te kiezen voor een camera met motor zoom lens.
Deze camera's beschikken over een lens die u zelf kunt regelen tussen indentificatie en overzicht.

Hieronder ziet u een voorbeeld van de verschillende soorten camera lenzen.


De aanschaf

Bij de aanschaf van een camerasysteem komt toch enige kennis om de deur kijken doordat er vele type beveiligingscamera’s beschikbaar zijn. Beveiligingscamera’s zijn er grof gezegd in twee types, namelijk overzicht- en identificatiecamera’s. Na deze keuze gemaakt te hebben krijgt u te maken met de specificatie van de camera, zoals welke beeldhoek heeft u nodig, heb ik last van tegenlicht, is IR verlichting noodzakelijk, hoeveel megapixel, vandaalbestendig en zo kunnen we nog wel even door gaan.
Naast de camera moet u zich afvragen of u beelden opgenomen wilt hebben en/of u via een app op uw smartphone de beelden live wilt kunnen bekijken. Daarnaast is er nog een keuze tussen een analoog of IP camerasysteem. Bij renovatie van een camerasysteem kiezen wij voor een analoog ultra HD systeem zodat wij de bestaande coaxbekabeling kunnen hergebruiken. Bij een nieuw systeem kiezen wij voor een IP / netwerk systeem zodat wij gebruik kunnen maken van een eventueel aanwezige netwerkaansluitingen wat de uiteindelijk een besparing geeft op de installatiekosten. U zult begrijpen dat een telefonische vraag “ wat kost z’n systeem “ voor ons moeilijk te beantwoorden is zonder enige kennis van uw pand en de cameraposities.
Waarom zijn camerasystemen in Azië veel goedkoper?

Veel grote merken worden op internet via Chinese website voordeliger aangeboden, maar als CCTV installateur willen wij u daar toch voor waarschuwen. Veel merken produceren twee of meer cameralijnen welke bedoeld zijn voor de diversen delen van de wereld. Camera’s geproduceerd voor de Aziatische markt zijn vaak voorzien van Chinese menu’s en worden naar een Europese update onbruikbaar. U denkt dan een voordelige aankoop te hebben gedaan maar wij hebben regelmatig koopjes jagers telefonisch aan de lijn waar wij het treurige nieuws aan moeten vertellen. Updates zijn van groot belang om uw systeem te beveiligen tegen hackers en hierdoor worden veel systemen automatisch voorzien van de laatste update.
Let dus erg goed op waar u koopt en hoe u aanspraak kunt doen op de garantietermijn van 2 jaar. Daarnaast dient u bij aankopen buiten Europa rekening te houden met invoer- en douanekosten en het betalen van 21% BTW over op het aankoopbedrag. De bezorgdienst kan u om een factuur vragen indien er geen juiste gegevens op het pakket staan vermeld. Naast het factuurbedrag ontvangt u dus nog een rekening van de bezorgdienst die dit bedrag af staat aan de Nederlandse staat.

Invoerkosten op camerasystemen kunnen oplopen tot een 1/3 van het aankoopbedrag.
De camera

Zoals bovenstaand al aangegeven zijn camera’s verkrijgbaar in vele soorten en maten maar na de juiste keuze te hebben gemaakt dient u nog rekening te houden met de montage positie van de camera. O.a. regen kan u camerabeeld erg verstoren en de camerabehuizing vervuilen waardoor de beeldkwaliteit achter uit gaat.
Zorg er altijd voor dat de lenspositie zo min moeilijk bloot word gesteld aan natuurinvloeden. Door het toepassen van een montagebeugel word dit vaak voorkomen en krijgt u tevens de mogelijkheid om koppelingen van de bekabeling vochtvrij op te bergen.
Voeding CCTV camera

Camera’s worden op twee manieren voorzien van spanning. Analoge camera’s hebben vaak een 12 volt spanning nodig terwijl IP camera’s vaak werken met een POE spanning welke binnenkomt via de enkele netwerkkabel. Een voordeel hiervan is dat u bij de camera geen 230 volt nodig heeft en de aanleg van de bekabeling enkel een netwerkkabel vanaf de recorder naar de camera betreft. Wij raden u wel aan een camerarecorder met POE spanning aan te schaffen zodat hij naast het opnemen van de camerabeelden de IP camera’s ook van spanning voorziet. Gebruikt u de bestaande netwerk infrastructuur dan dient u tussen de netwerkoutlet en de camera een POE injector te plaatsen. Tevens dient u rekening te houden met de netwerk belasting en de maximale netwerkkabel lengte van max. 100 meter. Een IP camera vraag naast camera- ook netwerk kennis want een overbelast netwerk veroorzaakt een hoop vertraging op uw beelden en aangesloten computers. Bij 5 of meer 4MP IP camera’s adviseren wij dan ook een apart Gigabit netwerk aan te leggen zodat u geen problemen ondervind op eventuele werkplekken. Een apart Gigabit netwerk kunnen wij vrij eenvoudig verzorgen met onze Gigabit Dlan adapters die zelfs werken op een 3 fase stroom netwerk. Dit bespaard in bedrijfshallen vaak enorm veel op het installatiewerk.
De HDD recorder

De HDD recorder neemt u camerabeelden op en verwijderd deze conform de wettelijke eisen. Hij verzorgd de live verbinding tussen de camera’s en uw smartphone en verzorgt een perfecte beeldbewaking en een eventueel beveiligde streaming van beelden naar meerdere monitors in het pand.
IP & analoge HDD recorders zijn verkrijgbaar in verschillende groottes. Vaak zijn ze beschikbaar in 4, 8, 16 of 32 kanalen, afhankelijk van het aantal aan te sluiten camera’s. Daarnaast leveren wij Tri band recorders waar wij bestaande analoge- en nieuwe IP camera’s gecombineerd op kunnen aansluiten. Deze recorders passen wij vaak toe bij renovatie en uitbreiding van bestaande camerasystemen.
Conclusie

Het aanschaffen van een camerasysteem is vrij eenvoudig maar om een juiste keuze te maken met een perfecte beeld kwaliteit, daar komt de nodige kennis bij kijken. Een goed geprojecteerd camerasysteem is vaak niet veel duurder maar de uiteindelijke beeld kwaliteit maakt het verschil. Budget systemen lijken vaak veel goedkoper maar wij laten u graag het verschil zien. Daarnaast zitten in budget camera’s goedkope beeldchips die naar een paar jaar gebruik ruis gaan geven op het beeld. Hierdoor krijgt u een grijze waas en loopt de beeld kwaliteit snel terug.
De regels omtrent het plaatsen van camera’s.

Hier krijgen wij veel vragen over en op de website van de politie is hier veel over te vinden. De meest gestelde vragen hebben wij voor u op een rijtje gezet.
Mag ik rond mijn eigen bedrijf / woning een camera plaatsen die opnamen maakt?
Het is niet verboden een camera voor de beveiliging van uw eigendom in te zetten. Wel zijn hier wat regels aan verbonden. Bijvoorbeeld:
·        Wanneer de camera beelden opneemt, moeten bedrijven/particulieren kenbaar maken dat er camera’s hangen. Bijvoorbeeld door een sticker of bordje bij de toegangsdeur.
·        Daarnaast mogen de opgeslagen beelden doorgaans maximaal 28 dagen bewaard worden en mogen voor derden niet bereikbaar zijn.
·        U mag alleen opnamen maken met als doel persoonlijke eigendommen te beschermen en niet om de privacy van mensen, dieren, goederen te schenden. Maar als u bijvoorbeeld uw carport in beeld heeft en daarbij is het onvermijdelijk een deel van de stoep in beeld te hebben, is dit wel toegestaan. Enige overlap is namelijk soms onvermijdelijk.

Mag ik opnamen maken van de openbare weg?
Uw camera mag alleen opnamen maken van uw eigendom en in principe niet van de openbare weg. U mag namelijk alleen opnamen maken met als doel persoonlijke eigendommen te beschermen en niet om de privacy van mensen, dieren, goederen te schenden. Maar als u bijvoorbeeld uw carport in beeld heeft en daarbij is het onvermijdelijk een deel van de stoep in beeld te hebben, is dit wel toegestaan. Enige overlap is namelijk soms onvermijdelijk. Wel bent u verplicht duidelijk zichtbaar te vermelden dat er camerabeveiliging aanwezig is. Bijvoorbeeld door een sticker of bordje bij de toegangsdeur.

Zijn de beelden van mijn camera bruikbaar als bewijs van een inbraak?
Ja, camerabeelden van ondernemers en particulieren mogen als bewijs worden ingebracht.


Politie vraagt om uw systeem te registreren.

Bij opsporing van verdachten kan het voor de politie erg handig zijn als bij hun bekent is waar camerasystemen zijn geplaatst. Bij calamiteiten in uw straat kan dan eenvoudig beeld materiaal worden opgevraagd met als doel een eventuele dader en/of gestolen auto vinden. Wij motiveren dit met als doel gezamenlijk de criminaliteit sneller en beter op te lossen.
Wilt u hier aan mee werken of heeft u vragen hierover, bezoek dan de website van de Politie “ camera in beeld “ te vinden op:
Copyright © 2024; Rial Installatie- & Beveiliging Techniek. Alle rechten voorbehouden.
Designed by Rial ICT Design.
Terug naar de inhoud